Pentru prima dată de când am început seria de interviuri cu jucătorii City Football Club, vorbesc despre fotbal și despre echipă cu unul dintre portari – Tudor Revei. Deși are 1.67 m, se simte bine în poartă și îi place ceea ce face – din spusele lui grupul contribuie decisiv la decizia de a rămâne la City să apere poarta, dar și antrenorii și noi, toți cei care îi susținem.

Tudor împarte postul cu Coțo (Bogdan Coțovanu), dar e bună rivalitatea pentru că dai tot ce ai mai bun atunci când intri pe teren. Tudor este coleg cu Coțo, nu adversar – așa că, atunci când se anunță titularii, indiferent de cine intră pe teren, amândoi au un singur obictiv: să apere poarta celor de la City. 

1. Care sunt calitățile care nu trebuie nicidecum să îi lipsească unui portar?

Cred că  unui portar bun nu trebuie să îi lipsească: poziționare bună în teren, priză bună la balon. El trebuie să știe când să iasă la centrări, să aibă reflexe bune și să știe să își coordoneze bine echipa.

2. Care este portarul din România pe care îl admiri? Dar din afară?

Portarul pe care îl admir din România joacă la Universității Craiova, Mirko Pigliacelli, iar din afară, David De Gea.

3. Cum ai descoperit că îți place să stai în poartă?

S-a întâmplat ca la începutul activității clubului Poli Moldova, când antrenor era Sorin Ștefan, să nu avem un portar titular la meci și la fiecare gol primit, intra un alt jucător în poartă. Când a venit rândul meu, mi-am dat seama că acela va fi postul meu preferat. 

4. Ce părere ai despre echipa de tineret a României, dar despre portarul Andrei Radu?

Echipa de tineret a României a avut o prestație foarte bună la Campionatul European. Au forță, au încredere în ei, au un antrenor bun, care pe lângă strategie le și dă această încredere de sine și cred că cel mai important este că și-au dorit să câștige. Ionuț Radu este adevăratul lider și și-a dovedit talentul de foarte multe ori în meciuri. 

5. Care sunt principalele motive pentru care nu ai renunța la fotbal? Care sunt motivele pentru care nu ai pleca de la City Football Club?

Motivul pentru care nu aș renunța la fotbal este că îmi place prea mult acest sport. Motivele pentru care nu aș pleca de la City sunt: spiritul de echipă, profesionalismul de care dau dovadă antrenorii și toți cei care ne susțin, indiferent de rezultatul partidelor și nu aș renunța la acest club pentru că cineva mi-a întins o mână și a avut încredere în mine atunci când nimeni nu a avut.

Completează:

1. Cel mai bun portar plecat din România este Bogdan Lobonț.

2. O calitate pe care aș vrea să o împrumut de la Gianluigi Buffon este spiritul de echipă, în timp ce de la Manuel Neuer aș vrea jocul de picior

3. Test rapid: Minutul 90, scorul este 1-1 pentru voi, echipa adversă primește penalty și portarul titular este eliminat, iar în locul lui intri în poartă tu. Îl ai în față pe Robert Lewandovski, ce simți? Pe ce colț te arunci și cât de sigur ești că vei apăra? 

În situații de acest fel, cred că mentalul meu ar fi foarte puternic, deoarece sunt pregătit fizic și psihic, l-am studiat în câteva meciuri și știu cum joacă și sunt conștient că dă bine cu ambele picioare, îl privesc în ochii și sunt sigur că va da în colțul stâng. În orice situație, orice portar are încredere în forțele lui și este sigur că îl poate învinge pe cel din față, fie el și Lewandovski.

Următorul la interviu este Rusu Gabriel

 

Să nu uit, în weekend, sâmbătă, jucăm pe teren propriu, în Tomești, cu Edu Sporting 2004. Puteți veni să ne susțineți începând cu ora 12.00.

Pe data viitoare, 

#CITYsuntemtoți

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s