La echipă se învață și despre respect și asta o spun chiar ei, jucătorii.

Bogdan Coțovanu ne spunea că ei trebuie să păstreze curată imaginea clubului, așa că: respectă fotbalul, respectă antrenorii și își respectă adversarii. Coțo este un sportiv optimist, și în ceea ce privește echipa lor, dar și în privința fotbalului din România, a junioratului din Iași. Vă lăsăm să aflați mai multe în rândurile ce urmează:

„Aici simt că îmi este locul” – în poartă, la City Football Club. 

Bogdan e încrezător în ceea ce privește turneul Autumn Cup Sheriff, dar recunoaște că mai este mult până atunci și că în momentul de față, cu toții, dau 101% la antrenamente. Multă baftă, băieți!

1. Care sunt cele mai importante principii și lecții învățate la City Football Club?

Dintre toate lecțiile învățate, personal, cred că cea mai importantă lecție este respectul. Domnul antrenor ne-a învățat de mici, din primii ani de fotbal la echipă, să ne respectăm adversarii și nu numai. Chiar dacă nu primim înapoi respect, noi avem o imagine și ne-o păstrăm cât mai curată. 

2. Ce părere ai despre junioratul din România? Cum este junioratul în Iași?

În opinia mea, junioratul din România este bine structurat, însă are și mici defecte. Junioratul în Iași, de asemenea. Nu pot spune că este unul excelent, pentru că se poate și mai bine. Cred că ar trebui să se investească mai mult în infrastructura sportivă din România.

3. Cum ai descoperit că îți place să stai în poartă?

Totul a început când eram mic. În timp ce prietenii mei își doreau să înscrie cel mai frumos gol, eu voiam să fac cea mai frumoasă paradă. Nu pot spune că am un motiv anume pentru care am ales să fiu în poartă, a fost ceva natural: aici simt că îmi este locul.

4. Cum vă motivați înaintea unui meci?

Înaintea oricărui meci ne repetăm în vestiar că trebuie să dăm tot ce avem mai bun ca să câștigăm meciul, pe scurt, să jucăm ce am învățat la fiecare antrenament.

5. Cum crezi că va fi parcursul vostru la Autumn Cup Sheriff?

Eu cred că dacă vom fi toți într-o formă excelentă, avem șanse să ne plasăm pe un loc bun în clasament, ba chiar să câștigăm turneul. Până atunci, însă, trebuie să muncim mult la antrenament și să ne axăm pe obiectivul nostru principal, și anume: să ajungem cei mai buni!

Completează:

1. Trei calități pe care le-aș împrumuta de la alți portari sunt curajul (de la Manuel Neuer), spiritul de echipă (de la Gianluigi Buffon) și reflexele (de la Marc ter Stegen).

2. Apreciez la Tudor Revei (celălalt portar al echipei) devotamentul și modestia în joc.

3. Cel mai bun portar român este Andrei Radu, iar cel mai bun portar străin este Kepa Arrizabalaga.

4. Mi-aș dori să apăr penalty în fața lui Cristiano Ronaldo.

Următorul interviu va fi cu Alexandru Ianuș.

 

Ne citim data viitoare, 

#Citysuntemtoți

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s