Stadion, galerie, meci… visăm la asta. Ne-ar fi plăcut acum un meci de Champions League sau să urmărim România-Islanda, dar am înțeles că punem fotbalul pe hold puțin, până va fi safe să ne dăm întâlnire la marginea terenului de pe Stadionul Tineretului

Între timp, ne-am gândit că le duceți lipsa, așa că băieții ne-au spus ce fac în izolare, cum arată o zi din viața lor fără să meargă la fotbal, dar trăind pentru ziua în care vor bate palma și vor intra pe teren. 

Bineînțeles, nu se abat de la cursurile online. Își fac temele, dau teste și încearcă să păstreze normalitatea în viața lor. 

Începem cu Vlad Păun, căci e căpitan și ar trebui să fie un exemplu pentru colegii lui. Vlad nu doar că urmărește meciurile echipelor de renume, ci le și analizează (poate vrea să fie și antrenor după) și, analizează și meciurile sau fazele echipei noastre – ca să vadă unde am greșit, ce nu ne iese bine, de ce ne „împotmolim” la finalizare. În rest, se joacă, „merge” la cursuri și își face antrenamentele, la fel ca toți ceilalți. Căci: Unde fotbal nu e, nimic nu e!

Luca Talabă spune crede că ziua trece prea repede când nu ai cu ce să-ți ocupi timpul și, mai ales, când nu mergi la antrenamente. Cu toate acestea își face temele, „merge” la cursuri și își face zilnic exercițiile recomandate de domnul antrenor Cristian Meiu. 

Alexandru Postolache a suferit o accidentare înainte de agitația de acum, motiv pentru care recunoaște: „Mă  antrenez ca să îmi recapăt condiția fizică”. Fotbalul are, totuși, prioritate în viața lui și pentru asta urmărește meciuri în reluare, căci și așa înveți puțină strategie, te motivezi și uiți, măcar pentru 90 de minute, că locul tău ar trebui să fie, acum, pe teren. A urmărit, după cum spune „foarte multe meciuri”, așa că a menționat totuși El Clasico, Atletico Madrid-Liverpool, Eibar-Getafe, Borussia Dortmund-PSG, Rangers-Leverkusen și derby-ul Steaua Dinamo, din 2012. 

Și Andrei Molociniuc urmărește, pe youtube, clipuri despre… fotbal, în mare mare parte, și e online pentru cursuri. Când nu face antrenamentul zilnic, bate mingea afară, în curte, și seara se uită la seriale sau la meciuri. Le menționează pe acestea: România-Camerun (1990), România-Argentina (1994), România-Argentina (2014). Ce bine că TVR-ul redifuzează meciurile Naționalei de Aur a României la Campionatele Mondiale de Fotbal. 

Alexandru Ianuș are un program mai încărcat și asta îl ține mai mereu activ. Ziua lui începe la 09.00, cu programul Teleșcoala. „Sunt în clasa a VIII-a și trebuie să urmăresc acest program. De la 12.00 încep cursurile online și după fac temele. Iar seara fac antrenamentul dat de domnul antrenor.”

Tudor Plop se antrenează în izolare. Caută pe internet ce ar putea lucra și primește și de la antrenor exerciții speciale. Pe lângă seriale sau filme, Tudor spune: „Urmăresc meciuri faimoase din fotbal. Am urmărit Liverpool-Milan (finala UCL 2005), Liverpool-Dortmund (sferturi UEL 2016), Barcelona 2-3 Chelsea (semifinala UCL 2012).” Și cu toate acestea, are și timp să vorbească cu toți colegii pe… diferite platforme de socializare.

Gabriel Rusu face mișcare și aleargă, cât e posibil, în apropierea casei – se simte ca la un meci în care statisticile individuale sunt mai importante, și se menține activ. Își face antrenamentele, nu lipsește de la cursuri și urmărește meciurile din returul campionatului. Noroc că se redifuzează!

Sebastian Păduraru ne-a transmis așa: „În această perioadă sunt destul de activ. Fac cursuri online, meditez, îmi fac antrenamentul ce constă în exerciții fizice date de domnul antrenor, mă uit la meciurile difuzate în reluare”. Ceea ce ni s-a părut chiar interesant și diferit la activitățile pe care le desfășoară Sebi în izolare, a fost faptul că lucrează la dezvoltarea sa – desenează și, mai mult decât atât, lucrează sau învață să lucreze în domeniul designului grafic. Good job, Sebi!

Codrin Nechifor se bucură de timpul petrecut cu familia, însă nu-și neglijează nici responsabilitățile zilnice: antrenamentul recomandat, cursurile online sau sesiunea de next episode. La fel ca mulți alții, urmărește meciuri în reluare. Că asta e tot ce putem face, momentan. 

Gabriel Iurcu nu ratează masa de dimineață, așa că, abia după își face antrenamentul.  Procedează la fel și la prânz, iar seara aleargă și se uită la… fotbal – orice meci găsește la televizor. Am putea spune că Iurcu respiră și mănâncă fotbal.

Roberto Țurcanu se bucură de avantajul de a sta la țară, așa că ia zilnic aer curat (nu e singurul, oricum). „Când nu am ce face, ies în curte cu mingea și fac tehnică individuală și anumite antrenamente pe care mi le-a propus domnul antrenor. Și seara urmăresc jucătorii de fotbal, care se antrenează pe timp de izolare, iar a doua zi reproduc și eu exercițiile lor”. Din dor de fotbal, Roberto nu face un antrenament pe zi, ci două – ambele propuse de antrenorul Cristian Meiu, doar că unul în casă, altul afară. 

Tudor Revei face ore online prin intermediul platformelor online (Skype, Microsoft Office Teams ș.a.),  își face exercițiile zilnice și apoi… filme și seriale. 

Next episode ca să alungi plictiseala. La asta apelează și băieții de la CITY. Ha, ce noroc de internet și timp nelimitat. Seara își deschid laptopurile și se pun la un episod de serial… sau fie, trei episoade. Depinde – de zi, de stare, de antrenament sau de meciurile difuzate în reluare la tv. Mai toți jucătorii își spun seara Netflix and chill.

Așteptăm nerăbdători ziua revederii. Zilele de fotbal, de goluri, de victorii. Ziua când galeria ne va scanda numele, iar noi, la mijlocul terenului ne vom încuraja, vom face poza de copertă și vom câștiga pentru City Football Club Iași. 

Totul va fi bine!

P.S.: Vă place poza? Edit by OCTA Fotbal. Îi poți urmări: sunt tari!

Din izolare,

CITY FOOTBALL CLUB

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s