Go, City, Go!

E momentul să ne dezvoltăm, să trecem la fotbalul mare, la fotbalul adevărat și să depășim granițele județului. Să jucăm la Bucureşti, Bacău, Piatra Neamț, Suceava, Constanţa sau Cluj și să simțim că suntem cu un pas mai aproape de a fi fotbaliști, să vedem ce înseamnă adevărata competiție. Să creștem și mai mult, să ne dezvoltăm, să reușim, să ne motivăm și să învingem sau să învățăm din înfrângeri.

City Football Club are un an de experiență pe scena fotbalistică din Iași, însă reușitele băieților, determinarea și pasiunea pentru fotbal, ba chiar și dorința noastră de a face performanță, de a crește generații de fotbaliști profesioniști și determinați, ne-a convins să facem şi mai mult pentru fotbal şi mai mult pentru proprii jucători, mult mai mult pentru CITY Football Club Iaşi.

Așadar, City Football Club, din luna iulie a acestui an, este oficial echipă afiliată Federației Române de Fotbal (FRF), iar pentru sezonul 2020-2021, am primit licenţa de a participa la Campionatul Național U17 (Juniori B) și la Campionatul Național U19 (Juniori A).

Acesta este pasul următor și pasul firesc al echipei care vrea performanță. E de datoria noastră să le oferim sportivilor cele mai bune condiții de joc, să îi învățăm cu greul și să le oferim ceea ce își doresc cel mai mult: să fie fotbaliști de nivel înalt.

Grupa Under 17 (Juniori B) va fi pregatită în continuare de antrenorul Cristian Meiu, care cunoaște cel mai bine grupul de juniori născuți în 2004 și care, în ideea continuității, a încurajat proiectul City Football Club Iași atât în ceea ce privește dezvoltarea fotbalistică a municipalității, cât și în ceea ce privește creșterea unor noi generații de juniori. Totodată, a sprijinit jucătorii, i-a îndrumat, format și pregătit pentru momentul în care vor juca, ca jucători ai City, în Campionatul Național. Componenţii lotului, care vor reprezenta cu mândrie şi clubul nostru, dar şi numele oraşului, purtând pe piept, în dreptul inimii, unul din simbolurile Municipiului Iaşi, îi veţi cunoaşte într-un material următor.

Datorită unui parteneriat semnat cu Centrul de Copii și Juniori al clubului F.C. Politehnica Iași, City Football Club va avea în componență, anul acesta, și o grupă Under19 (Juniori A), care va fi monitorizată de Dănuț Cananău (colaborator în cadrul parteneriatului – Licența A UEFA). Are o vastă experiență în pregătirea, îndrumarea și dezvoltarea juniorilor și totodată experiență educațional-pedagogică, fiind profesor titular la Școala „Ion Creangă” Iași.

Pentru City Football Club acest parteneriat înseamnă dezvoltare: prin suplimentarea categoriilor de vârstă și continuitate în pregătirea jucătorilor veniți de la Politehnica Iași. Totodată, experiența acumulată de aceștia reprezintă un plus de valoare pentru echipa noastră și chiar un atuu pentru competițiile în care City Football Club va participa.

Dănuț Cananău, colaborator Under19 (Juniori A):

„În acest parteneriat are de câștigat și clubul Politehnica Iași și clubul City Football Club Iași pentru că Politehnica are o grupă care trebuia să suspende activitatea, iar City poate participa în Campionatul Național. Astfel, parteneriatul ar însemna un ajutor indirect și reciproc prin transferul de jucători și prin promovarea acestora. Acest parteneriat permite rularea jucătorilor care sunt de perspectivă și care pot fi rulați de la un club mai mare la un club mai mic. Și au de câștigat cei cu club mai mic pentru că au jucători de mare perspectivă sau crește un jucător foarte bun la City Iași și are perspective să ajungă la un club puternic așa cum este Politehnica Iași (clubul fanion al zonei noastre). Vrem să ridicăm standardul și calitatea jucătorilor pentru a fi apți să joace și să arate că pot mai mult decât cei străini. Încurajăm orice echipă din orașul Iași pentru promovarea fotbalului în special și este foarte important că City Football Club a găsit oameni de suflet pentru acest joc și sperăm ca această activitate, și de performanță și de concurs, să înceapă pentru a avea un reper, o planificare a lucrurilor pe care le facem”.

Dan Vieriu, Președinte City Football Club:

Asociația Club Sportiv City Football Club Iași este un proiect nou și ambițios în sfera fotbalul juvenil ieșean, şi a fost creat pentru a iniţia, forma, dezvolta şi pregăti copiii şi juniorii pentru performanţă, atât pe plan local, naţional, şi de ce nu, internaţional.
Din pasiune pentru sport, copii și performanță, în anul 2019 s-a înfiintat clubul City Football Club Iași, având în componență juniori cu vârsta de 14-15 ani, juniori talentați, selectați cu multă rigurozitate pe care ne-am propus să-i ajutăm să ajungă cât mai departe profesional și în carieră sportivă.
City Football Club Iași, vizează excelența prin performanță, atât pe plan sportiv, cât și educativ.

În anul competițional 2020 – 2021, ne-am propus o evoluție spre un nivel sportiv superior.

Primul pas a fost afilierea City Football Club Iași la Federația Română de Fotbal urmată de înscrierea a doua echipe în competiția națională de juniori – CAMPIONATUL NAȚIONAL U17 și U19, competiție cu vizibilitate națională, organizată de către Federația Română de Fotbal.

Acest lucru a fost posibil prin încheierea unui parteneriat reciproc avantajos cu Centrul de copiii și juniori al F.C. Politehnica Iași (Juniori A). Acest parteneriat reprezintă o mare oportunitate pentru clubul nostru, și poate determina ca alături de echipa U17, să țintim spre obiective reale de performanță. Suntem extrem de onorați de făptul că Juniorii U19 sunt monitorizați de Dl. Dănuț Cananău, unul din cei mai titrati și respectați oameni de sport din Iași.

Sportul, în zilele noastre, are nevoie de o susținere financiară consistentă și constantă pentru a se manifesta, pentru a produce performanțe, recorduri, campioni, bucurie, apartenență, modele sociale, mândrie. Avem speranța că alături de noi vor veni și alți oameni, reprezentanți de companii care să ne susțina mai departe în reusita acestui proiect.

Mizăm în continuare pe sprijinul autorităților locale, al Primăriei Municipiului Iași în a ne sprijini în demersul nostru de a face performanță în Iași, sprijin cel puțin logistic în această perioadă (posibilitate de a ne antrena în Iași cu ambele echipe, după un program zilnic de antrenamente).

Participarea CITY FOOTBALL CLUB Iași la Campionatul Național U17 și U19 este un pas important de dezvoltare a proiectului, și nu în ultimul rând suntem mândri că astfel aducem și noi un aport la dezvoltarea comunității sportive din Iași”.

Noi suntem City Football Club Iași și ne dorim performanță. Vrem să contribuim la dezvoltarea fotbalului juvenil din Iași și să fim un reper pentru zona Moldovei și nu numai. Sportivii noștri sunt cei mai importanți, dar trebuie să facem în final și o serie de mulțumiri, în semn de recunoștință pentru ajutorul acordat în dezvoltarea echipei de astăzi.

Mulțumiri antrenorilor: Cristian Meiu (antrenor principal), Sorin Ștefan (antrenor pricipal U12, U9), Ionuț Giurumescu (antrenor secund U17) și Dănuț Cananău (colaborator U19).

Din dorința de a fi un club respectat, recunoscut și marcă a unui oraș, din luna mai avem oficial și imnul echipei. Mulțumiri Lavinia și Vali Tomescu!

Mulțumiri partenerilor și sponsorilor că luptă alături de noi pentru creșterea generațiilor de juniori și dezvoltarea fotbalului juvenil din Moldova.

Photo: Cristian VierIU
WE ARE CITY!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s