În 2021, Federația Română de Fotbal (FRF) a lansat prima Strategie tehnică a fotbalului românesc, un plan concret prin care s-au propus obiective ambițioase pe care să le atingă împreună cu academiile și cluburile de fotbal din România. 

Așa cum a menționat președintele FRF, Răzvan Burleanu, în cadrul ultimei Adunări Generale, FRF susține implementarea Strategiei Tehnice și își asumă o serie întreagă de investiții în educație și inovație, scopul comun fiind creșterea competitivității fotbalului românesc. Astfel, unul dintre pilonii strategiei de dezvoltare încurajează cluburile de fotbal să se doteze cu GPS tracking pentru monitorizarea performanței și analiză InStat. 

Inovația și investiția în educație reprezintă două dintre obiectivele strategice permanente ale CITY Football Club Iași în drumul spre înalta performanță. În această direcție, conducerea clubului a considerat că dotarea sportivilor noștri cu trackere GPS poate aduce un plus major în măsurarea și corecția performanțelor jucătorilor. 

De la lansarea oficială a clubului nostru ne-am promis să creștem, să aducem mai aproape de sportul rege tinere talente, jucători cu potențial și sportivi de elită și am considerat dintotdeauna că „investind în copii și juniori, investim în viitorul României”. Pentru a face asta, avem nevoie de răbdare, timp și, mai ales, de investiții pentru că ne aflăm într-un punct în care fotbalul juvenil are nevoie de investitori, de susținere, de noi „oportunități” digitale și profesioniste și de oameni care să gândească strategii pentru sportivii noștri. Din acest motiv, este și mai lăudabilă inițiativa FRF și susținerea financiară în achiziționarea unor trackere GPS. 

Reușim împreună să le oferim sportivilor un mediu plăcut de antrenament, să le punem la dispoziție un echipament performant care să le monitorizeze activitatea fotbalistică (timpii, viteza, accelerările etc.), să le facilităm antrenorilor accesul rapid la o bază de date complexă și adaptată fiecărui jucător. Căci visul sportivilor este de a ajunge fotbaliști profesioniști pe marile stadioane ale lumii. Și acesta este doar un pas. Raheem Sterling (Manchester City FC), Harry Kane (Tottenham), Oxlade-Chamberlain (Liverpool) și Harry Maguire (Manchester United FC) sunt câțiva dintre idolii fotbaliștilor de astăzi care își monitorizează antrenamentele cu GPS APEX. De astăzi, echipelor de elită, li se alătură și CITY Football Club Iași. 

Trackerele GPS APEX ATHLETE de la STATSports cu care vor lucra sportivii noștri sunt omologate de FIFA și prezintă cea mai avansată tehnologie în domeniu la ora actuală, permițând urmărirea și analiza jucătorilor la un nivel profesionist.  

Mulțumim FRF pentru suportul acordat în cadrul strategiei de încurajare a competitivității fotbalului românesc! 

Thank you STATSports! You are awesome. 

Investind în copii și juniori, investim în viitorul României!

Powered by GPS APEX ATHLETE. 

Investind în copii Investind în copii și juniori, investim în viitorul României! juniori, investim în viitorul României!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s