Minutul 1 – 2015.

Start match…

Juniorii Poli Moldova au intrat pe teren, așa cum chiar antrenorul, Cristian Meiu, a spus-o: ca niște rândunici, în zig-zag, cu mingea la picior, alergând haotic, fără pregătire, dar energici, pasionați și determinați. Pe atunci, poate, își doreau să ajungă precum Messi, Ronaldo, poate ca Ronaldinho, Neymar sau cine știe ce idoli mai aveau ei pe la 11 ani. Era începutul.

Minutul 70 – 2019.

Același antrenor, într-un moment de sărbătoare al echipei, și-a numit „rândunicile” familie – familia Poli Moldova –  Și, așa cum rândunicile pleacă în cele mai calde țări, dar apoi se întorc tot acasă, la cuiburile lor, așa se întorc și jucătorii, după pauzele competiționale, la ceea ce iubesc: echipa, culorile, emblema, fotbalul – fotbalul pe care îl practică zi de zi: fie la antrenamente, fie în pauze, fie în week-end, în Copou, ca-ntre prieteni și, ca și când nu ar fi de ajuns, vin și bat și-acasă mingea.

Momentul lor de sărbătoare: Un muncit și poate frustrant loc 4 la primul lor turneu internațional: May Cup Moldova. Primul în calitate de Poli Moldova și ultimul…

În imaginile care derulau pe ecranul din spatele jucătorilor am văzut determinare, luptă și curaj. Jucători responsabili, asumați, luptători și, în final, dezamăgiți, cu lacrimi în ochi unii: poate ar fi putut face mai mult de atât, poate meritau mai mult decât un loc 4, dar și cu o cupă goală, ce ar fi făcut? În momentul lor de sărbătoare i-am văzut, în sfârșit, mândri – poate pentru că au realizat, după discuțiile cu antrenorii, că au muncit pentru acest loc, că s-au epuizat, că au dat tot ce au avut mai bun și că, mai important decât orice, au avut un joc curat și au dat dovadă de fair-play.

Părinții, cei mai mari suporteri, le-au fost alături: la meciurile de acasă, la meciurile din deplasare, la acest prim turneu internațional și la acest moment dedicat lor: încununarea muncii pe care au depus-o în Moldova și la echipă. Din 2015, i-am văzut crescând pe teren, învingând și pierzând, i-am văzut bucurându-se și plângând, i-am văzut campioni. Mai știți când se vedeau precum idolii lor? Au crescut atât de mult încât idolii doar joacă la televizor, iar ei își joacă meciul lor pe teren. Sunt concentrați la joc!

Aici, la Poli Moldova, din surse sigure vă spun că, pe lângă fotbal și strategii de joc, juniorii au învățat să fie disciplinați și educați – au salutul lor de întâlnire, salutul de plecare. Ei vor să „demoleze” mitul că fotbaliștii n-ar fi prea inteligenți, așa că activitatea de la școală este importantă, ba chiar un criteriu de alegere în primul 11. Ei, juniorii (dacă le mai poți spune așa), sunt educați sportiv, pentru că un jucător trebuie să aibă o cultură sportivă, mai ales acela care vrea să „desființeze” mitul că fotbaliștii nu știu prea multe și au mintea (doar) la picior. Ei au înțeles, poate după ani de stăruință ai antrenorului, că în fotbal nu e suficient să fii talentat, ci și inteligent, educat și corect.

Dacă ați fi putut pune la pariuri că acei pitici din 2015 vor ajunge, în 2019, oameni de bază la echipă, cu principii, educați, disciplinați, determinați și gata să alerge 70 de minute din devotament pentru culori, ați fi făcut-o? Meritau și acum au demonstrat-o.

Piticii au crescut – fiți mândri, părinți!

Deviza lor e simplă: Împreună continuăm lupta!

 

Prelungiri 70+

Nici ei n-au știut-o, dar vine o perioadă când trebuie să fii conștient că ai crescut – în joc, în determinare, în forță, în înălțime, în dorință, iar Poli Moldova trebuie să devină City Football Club – cu aceiași rândunică pe emblemă și aceleași rândunici în teren.

City Football Club

City Football Club s-a născut din aplauzele părinților, din emoțiilor copiilor, ca o răsplată a tot ceea ce au reușit să facă din 2015, datorită performațelor sportive, din dorința de schimabare, de perfecționare și de performanță. Acest proiect își propune excelență pe teren și în afara lui, atragerea copiilor spre fotbal și spre mișcare, reînvierea spiritului de campioni.

Și acești fotbaliști promit multe. La fel și echipa, la fel și proiectul.

Investind în copii și juniori, investim în viitorul României.

CITY suntem toți!

Fiți, la fe ca o rândunică, protejați de Dumnezeu.

Împreună continuăm lupta!

Un alt fan, Lavinia

Credit photos: Cristian Vieriu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s